cosar bacau

cosar bacau     cosar neamt

facebook cosar bacau   twitter cosar neamt   google cosar bacau

Blog

Racordarea mai multor sisteme de încălzit la coșul de fum

cosarbacau racordare la cos

    E firesc să nu ne dorim 5 coșuri de fum pe casă pentru tot atâtea sobe șeminee sau centrale și e de înțeles să nu ne dorim să achiziționăm același număr de coșuri de fum.

    Da, într-o anumită măsură este posibilă conectarea mai multor aparate de încălzit la același canal de fum, deși este de evitat. De ce? Pentru că înainte să ne apucăm să facem sistemul de încălzit să semene cu o caracatiță, trebuie să cunoaștem niște debite de consum ale generatoarelor de căldură, dimensionarea coșului de fum  etc. E normal să nu le știți pe toate. Dacă aveți dubii privind expertiza dumneavoastră în acest sens lăsați pe alții care știu.

Nu o să înșirăm calcule pentru că s-ar putea să nu vă folosească fiecare situație având particularitățile ei, dar anumite sfaturi și reguli s-ar putea să vă ajute să nu cădeți în extreme în care am văzut atât de mulți clienți de-ai noștri.

Citește mai departe...

De ce curge cosul de fum?


Există numeroși factori care cumulați sau direct responsabili, pot conduce la formarea condensatului pe coșul de fum, în orice caz consecințele sunt neplacute, de la scurgerea și infiltrarea acestuia în pereți până la compromiterea coșului sau a centralei datorită aciditații  și de la formarea gudronului pe coș pană la un miros înțepător insuportabil în locuintă, care poate fi confundat adesea cu mirosul de fum.

Citește mai departe...

Atenție la incendiul de coș!


Deși în cazul instituțiilor se pot observa câteva demersuri anemice de prevenire a cazurilor asemănătoare celui din Colectiv, în rândul populației încă există o criză profundă de conștientizare asupra riscurilor unui incendiu datorat instalațiilor de încălzire neconforme. Unele se petrec datorită ezitării de a apela la un specialist care să confirme faptul că instalația de încălzire este pregătită să treacă iarna în randament și siguranță, altele pentru că nu s-a apelat la cine trebuie.

Citește mai departe...

 

             7 greșeli la un loc! Toate pot contribui la intoxicare și incendiu!


 

IMG 20160928 150842În funcție de exigențele clienților și priceperea constructorilor de șeminee, designul, funcționalitatea și randamentul acestora pot să difere destul de mult. Toate însă trebuie să corespundă când vine vorba despre securitatea la incendiu și implicit de sănatatea și bunăstarea beneficiarului și nu numai. Fără să dicutăm despre design în imagini este vorba despre o mască ce învelește racordul de inox dintre coșul de fum și un șemineu cu focar deschis, aflat la nivelul inferior al clădirii. Ultima dată când a fost folosit șemineul a ieșit foc și fum prin grila de oțel ce acoperă această mască și vom vedea în  imagini și cele 7 greșeli cumulate ce au dus inevitabil la această experiență neplăcută.

Citește mai departe...