cosar bacau

cosar bacau     cosar neamt

facebook cosar bacau   twitter cosar neamt   google cosar bacau

Blog

Atenție la incendiul de coș!


Deși în cazul instituțiilor se pot observa câteva demersuri anemice de prevenire a cazurilor asemănătoare celui din Colectiv, în rândul populației încă există o criză profundă de conștientizare asupra riscurilor unui incendiu datorat instalațiilor de încălzire neconforme. Unele se petrec datorită ezitării de a apela la un specialist care să confirme faptul că instalația de încălzire este pregătită să treacă iarna în randament și siguranță, altele pentru că nu s-a apelat la cine trebuie.

 

Zilele trecute am fost solicitați să stricăm o sobă pentru că nu merge. Deși soba avea vreo 40 de ani de vechime, cea mai mare problemă, ca în majoritatea cazurilor este utilizarea neconformă. A fost alimentată o iarnă cu PET-uri și a devenit o adevărată bombă cu fitil. De ce? Compensat de utilizarea lemnului cu umiditate crescută și neizolarea coșului a acumulat un strat enorm de gudron și condensat, gata să se aprindă în orice moment.cosar in bacauIMG 20160924 115212

                                Înainte                                                  După  

Și totuși incendii de coș au mai fost, unii au rămas fără case, alții și mai rău, unii au învățat să curețe coșul anual iar alții au scăpat ca prin urechile acului. Cu siguranță însă nici unul din cei care au scăpat nu au avut coșul și casa învelite în materiale combustibile sau lipit de scândura de la acoperiș ca în cazul nostru.

coș nesigur       IMG 20160924 120802

 

 Asigurați-vă că apelați la servicii de calitate și că furnizorii de servicii de coșerit sunt autorizați. 

 

Alegeți să RĂMÂNEȚI ÎN SIGURANȚĂ!