cosar bacau

cosar bacau     cosar neamt

facebook cosar bacau   twitter cosar neamt   google cosar bacau

Blog

 

             7 greșeli la un loc! Toate pot contribui la intoxicare și incendiu!


 

IMG 20160928 150842În funcție de exigențele clienților și priceperea constructorilor de șeminee, designul, funcționalitatea și randamentul acestora pot să difere destul de mult. Toate însă trebuie să corespundă când vine vorba despre securitatea la incendiu și implicit de sănatatea și bunăstarea beneficiarului și nu numai. Fără să dicutăm despre design în imagini este vorba despre o mască ce învelește racordul de inox dintre coșul de fum și un șemineu cu focar deschis, aflat la nivelul inferior al clădirii. Ultima dată când a fost folosit șemineul a ieșit foc și fum prin grila de oțel ce acoperă această mască și vom vedea în  imagini și cele 7 greșeli cumulate ce au dus inevitabil la această experiență neplăcută.

 

 

 

IMG 20160928 145322IMG 20160928 145613IMG 20160928 145309

 

1. Accesul rozătoarelor și trecerea fumului prin pereți în baia învecinată denotă o izolare necorespunzătoare.

2. Racordul de inox este forțat lipit de pereții de vată care pur și simplu s-a carbonizat în contact cu racordul de inox fierbinte.

3. Vata minerală nu este izolată, fibrele putând fi antrenate de curenți în încăpere provocând afecțiuni pulmonare în timp.

4. Racordul este ,,wirless", practic nu este suficient de lung pentru a pătrunde în coș și nici nu este izolat.

5. Vata bazaltică utilizată nu este pentru șeminee. De regulă se utilizează vată bazaltică de 30 mm cu folie pe una din suprafețe și cu o densitate crescută.

6. Rigipsul utilizat nu este ignifug ( adică cel roz).

7. Partea inferioară a coșului este deschisă, prin baza coșului ce deservește șemineul, trece un alt racord din inox ce face legătura între o centrală termică și un coș profesional din vecinatate. O neetanșeitate dintre coșul profesional înfundat complet și racordul de la centrală a facut ca fumul să o ia pe coșul fără fund, și unde credeți că a ieșit? Pe la racordul șemineului.

Siguranța nu trebuie să reprezinte un lux, alege să rămâi în siguranță!