cosar bacau

cosar bacau     cosar neamt

facebook cosar bacau   twitter cosar neamt   google cosar bacau

Blog

De ce curge cosul de fum?


Există numeroși factori care cumulați sau direct responsabili, pot conduce la formarea condensatului pe coșul de fum, în orice caz consecințele sunt neplacute, de la scurgerea și infiltrarea acestuia în pereți până la compromiterea coșului sau a centralei datorită aciditații  și de la formarea gudronului pe coș pană la un miros înțepător insuportabil în locuintă, care poate fi confundat adesea cu mirosul de fum.

 

ELEMENTELE DE VENTILAȚIE

S-ar putea să va fi încântat ideea de a adopta o soluție care să va ofere posibilitatea de a construi un coș de fum ieftin, rapid si ușor, comparativ cu cele tradiționale din cărămidă. Sunt argumentele pe care mizeaza unii vanzători atunci când vând elemente de ventilație pentru băi și bucătării, pe post de coșuri de fum.curatare seminee sobe onesti

In activitatea noastra de coșerit, coșurile construite din elemente de ventilație sunt cele mai frecvent întâlnite cauze ale formării condensului. Cereți explicații si solicitați certificatul de conformitate înainte de a achizitiona un coș de fum. Pentru un necunoscător confundarea acestora cu sistmele modulare ale coșurilor de fum profesionale, nu este un lucru neobișnuit.

desfundare sobe neamt.jpg

Există totuși unele improvizații care se practică și care pot face ca aceste elemete de ventilație să poata fi folosite pentru coșuri de fum, necesitand tubare, izolare, asigurare statică și dimensionare corespunzătoare în raport cu cerințele aparatului termic și arhitectura locului.

Mai jos o fotografie cu efectele utilizării unui astfel de sistem pentru o centrală termică pe lemne, cumulat cu utilizarea de lemn insuficient uscat și lipsa prizei de aer.

curatare cos buhusi