cosar bacau

cosar bacau     cosar neamt

facebook cosar bacau   twitter cosar neamt   google cosar bacau

Blog

Racordarea mai multor sisteme de încălzit la coșul de fum

cosarbacau racordare la cos

    E firesc să nu ne dorim 5 coșuri de fum pe casă pentru tot atâtea sobe șeminee sau centrale și e de înțeles să nu ne dorim să achiziționăm același număr de coșuri de fum.

    Da, într-o anumită măsură este posibilă conectarea mai multor aparate de încălzit la același canal de fum, deși este de evitat. De ce? Pentru că înainte să ne apucăm să facem sistemul de încălzit să semene cu o caracatiță, trebuie să cunoaștem niște debite de consum ale generatoarelor de căldură, dimensionarea coșului de fum  etc. E normal să nu le știți pe toate. Dacă aveți dubii privind expertiza dumneavoastră în acest sens lăsați pe alții care știu.

Nu o să înșirăm calcule pentru că s-ar putea să nu vă folosească fiecare situație având particularitățile ei, dar anumite sfaturi și reguli s-ar putea să vă ajute să nu cădeți în extreme în care am văzut atât de mulți clienți de-ai noștri.

 

 

    1. Evitați pe cât posibil traseele orizontale ale racordurilor ori porțiunilor de coș, (nu traversați cu un burlan metri întregi ca să ajungeți în a treia încăpere unde se află coșul de fum)

   Recomandăm o lungime totală de 150 cm a racordului.

 

hornar bacau

 

    2. Asigurați-vă că racordurile a două generatoare nu se întâlnesc ,,cap în cap''.

   Păstrați o distanță minimă de 30 cm pe verticală între punctele în care racordurile se conectează la coș.

curatare cosuri bacau

    3.În niciun caz secțiunea interioară a coșului de fum nu va fi mai mică decât secțiunea ștuțului de evacuare de la generatorul de căldură.

   Evitați ștrangulațiile sau reducțiile de secțiune.

CURATARE SOBE COSAR BACAU